Green Bowl-, Dreamland-, Suluban-, Uluwatu- Beach
Vår näst sista dag i Bali var vårt uppdrag att hinna se så många stränder som möjligt och vi hann med fyra stycken på en dag, inte dåligt! Vi började med Green Bowl Beach. Väldigt liten strand som är rena drömmen för surfare, inga koraller eller något som man kan råka åka in i med surfbrädan utan bara ett öppet hav med bra vågor. 
 
Vi tog oss sen till Dreamland Beach, super fin strand men väldigt höga vågor och mycket koraller. Fanns en del surfskolor här och vågorna var kanske en-två meter från vattenytan så väldigt bra för nybörjare men ändå lite mer utmaning. Som ni kan se dock fotade vi bara när det inte var några vågor. 
 
Vi åkte sen till Suluban Beach, väldigt liten men så cool! Det är typ vid en grotta och verkligen en dröm för surfare också. Vid Single Finn kan man se surfare och dem börjar vid Suluban Beach som är precis under baren. Tredje bilden är från Single Finn så ni kan se vågorna men ingen strand, ganska coolt 😉
 
Vi avslutade med Uluwatu Beach som också var sååå fin! Tror det var min favorit av dessa fyra faktiskt. Vid denna stranden får man passa sig för tidsvattnet dock för det kan täcka hela stranden 😅
 
Första dagen i Uluwatu
Vi har snart hunnit vara i Australien i en vecka och det har inte blivit uppdaterat här, uhm. Vi är i Townsville, Australien just nu och tar det lite lugnt idag, i övermorgon åker vi till Whitsundays så då blir vi borta på båt i några dagar. Men tänkte uppdatera om våra senaste dagar nu så första dagen på Uluwatu hann vi med Uluwatu Tempel, The Loft och även Single Fin.
 
Här över ser ni väldigt få delar av Uluwatu Tempel, men det var även detta som var det fina med templet. ❣
 
Från The Loft, väldigt god mat och förväntansfullt lite folk, vi blev så otroligt mätta haha och orkade inte ens äta upp våra smoothiebowls. Men det var väldigt gott iallafall och billigt jämfört med KYND Comunity, Caffe Organic & Coffee Cartel.
 
Vi avslutade dagen på Single Fin för att se solnedgången. Super fint!🙈 Första gången vi kände at vi såg en riktigt fin solnedgång i Bali, så rekommenderar verkligen att ni ser solnedgången härifrån. 
 
Under dagen mellan dessa aktiviteter så tog vi oss tillbaka till hotelle för att bada och svalka oss, det var riktigt varmt att gå till Templet så vi behövde lite badpaus 👅
Summering Singapore
Första känsla om Singapore var lyx, mycket stora höga hus med en otrolig arkitekur. Det är verkligen en framtidsstad. Ni ser ju arkitekturen här, först en DNAbro, sen ett båthotell och sen en blomma till ett vetenskapsmuseum, så coolt! Ni ser ju skylinen också, så fint!
 
Samma som i Malaysia så spenderade vi väldigt mycket tid i malls eftersom det var så himla varmt ute. I dessa malls fanns det massa foodcourts och de fanns även mitt på gatorna också. Väldigt smart system också, alla små gatukök blev bedömda mellan A-D utifrån hygien och A var bäst. Underlättar mycket för turister så man slipper oroa sig för att bli sjuk + att det var väldigt gott och billigt!
 
Vi tillbringade en heldag vid Gardens by the Bay, vi drog nog ned medelåldern lite i Flower Dome men vid de lysande träden var det folk i alla åldrar och vi förstod varför. TIPS TIPS att stanna och se ljusshowen vid 20.00! Det var dystert dock eftersom vi fick lära oss så mycket om den globala miljöpåverkan. Endast 1 av 10 vattendroppar är drickbara och så många arter dör ut varje dag.
 
Vårt boende här var väldigt trångt och litet, vi hade en våningssäng och rummet va kanske 2x3 kvadratmeter, men det ingick frukost så vi var nöjda 😊 Sentosa Island var också coolt och ett bra tips! Gratis inträde också till ön så får man välja vad man gör där, vi betalde tunnelbana typ 15kr var och va vid stränderna gratis 😉 På tal om tunnelbanor så är det också ett tips, väldigt billigt och enkelt att hitta!
 
Kort och gott så älskade vi Singapore, Jacob älskade maten. Miljön var så himla fin och staden var medveten om alla världens problem kändes det som. Vi gillade också att bara gå runt och kolla på alla vackra byggnader 😄.