"bli av med ditt sockerberoende" "så får du bikinikroppen"
Har sett flera bloggar som lägger upp "5 sätt att bli av med ditt sockerberoende" eller dylikt och jag känner mest varför? Blir så irriterad. Idealet säger att en människa ska vara muskulös och gärna äta sallad. Visst ja här stämmer det överens med varandra. MEN jag tror att varenda själ någon gång har haft något komplex över sig själv och förmodligen, kanske, något som är kopplat till mat. Tack vare samhällets bild av att en människa ska vara muskulös och leva på sallad och protein. 
 
Varför jag blir irriterad är för att förmodligen känner sig många väldigt osäkra runt mat och DETTA HELT I ONÖDAN, endast för att medier har printat in att exempelvis en kvinna ska vara smal och gärna ha långa ben. Men varför måste små bloggare och övriga människor fortsätta sprida denna propaganda? Ja propaganda skulle jag kalla det, falsk information som gynnar skaparen. Då de flesta människor strävar efter att bli som idealet och därför säljer rubriker som guidar dig till den perfekta kroppen och slutsatsen, mer kvinnor och män och icke-binära blir ännu mer osäkra i sig själva. Förstår inte hur en person på sociala medier kan lyfta och skapa mer tankar om att man måste vara muskulös och lång och äta nyttigt. 
 
Vad är ens nyttigt? Godis/chips/glass - detta ger iallafall mig endorfiner och jag skulle inte kunna leva ett sunt liv om jag inte kunde unna mig detta. ALLA mår bra av att äta godis/chips/glass ibland, det är inget som samhället ska tvinga på oss att sluta med. Att sluta med detta kommer inte göra oss gladare, utan att lära sig att acceptera sin egna bikinikropp/strandkropp kommer göra oss gladare. Men det är klart att vatten är nödvändigt, sallad är gott och träna är kul. Men oj vad tråkigt livet skulle vara om det bara skulle vara vatten träning och sallad.
 
Hoppas jag får fram mitt resonemang på rätt sätt och att ni inte uppfattar mig fel.
Allt nyttigt och allt onyttigt är bra i rätt mängd.
E M B R A C E     Y O U R S E L F 
 
-----
Menar inte att man ska äta onyttigt det ända man gör, men man ska absolut inte äta nyttigt de ända man gör eftersom det då kan leda till en sämre matrelation. Det jag vill få fram är att jag inte supportar när andra uppmuntrar människor till att sluta äta onyttigt 
Louise

Grymt inlägg håller med dig!

Jennifer

Underbara bilder :D

Mrs Kjellström

Bra inlägg

Anna

Jättebra inlägg! :) Kram

Josefine

Jag vill äta socker, jag älskar sött, däremot gör det ju inte allt för gott med kroppen 😅🙈

Linnéa

Grymt inlägg tjejen. Jag borde läsa inlägget på nytt *haha*. Kram

Jennifer

Man måste få unna sig, man lever bara en gång :)

Maria

Sååå bra skrivit :) Jag gillar inte heller den här hetsen gällande mat och socker. Man måste få äta onyttigheter också och inte bara sallad och annat nyttigt :)

Ullie

ja har ett väldigt socker behov just nu men oxå mat behov o äter popcorn för glatta livet just nu ha ha
ja ja

Carro

Grymt inlägg och jag håller helt med dig! :)

MALIN

Så bra och viktigt inlägg! Kram

Silje Alice

Det er viktig og kose seg og alt med måte!<3

MALINDENISE

Fina bilder och bra inlägg!

sara

Mums vad massa gott, och bra inlägg! :)

Christina Ho

Helt rätt! Man ska få kunna unna sig ibland utan att få skuldkänslor 😄🙏🏼

Pauline Hurtig

gud vad gott de såg ut!

Theresia

Alltså åh. Så viktigt och så bra inlägg! 🙏🏼

My Nordqvist

Sååå bra inlägg!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress