Summering Sydafrika
Detta inlägg blev lite senare än jag förväntade mig men här har ni det!
 
Vår första känsla av Kapstaden var att det var väldigt västerlänskt i de centrala delarna, en hel del höga hus, jättehög standard på maten för billigt pris och många lokala människor som lika gärna kunde varit från Australien. Fortsattningsvis så var det väldigt många lyxbilar och en hel del fina hus, vi reagerade mycket och ofta på husen. Inte bara för att dem var fina, utan också för att majoriteten hade elstängsel och kameror runt trädgården. 

Däremot visade detta en tråkigare del av Sydafrika eftersom vi fick höra att brottsstatistiken är skyhög och det fanns väldigt många stora och extremt fattiga områden som bestod av plåthyddor. Vi bodde dock i ett lyxigt område som gjorde att vår uppfattning av Kapstaden förmodligen är rikare än vad staden egentligen är.
 
Den miljön vi befann oss i påminde om Kalifornien med palmer, fina hus och till o med ett hus som det bokstavligen stod Santa Barbara på. Detta hus passerade vi typ två gånger per dag 😛
 
Vi insåg även att det afrikanska språket påminner väldigt mycket av tyska, vi lärde oss sen att det berodde på att de första kolonierna som fanns i Sydafrika var från Holland och att det fortfarande lever kvar. Kändes som många skyltar stod på tyska så vissa saker var enkla för Amanda att förstå. 
 
Däremot när vi åkte till Johannesburg ändrades våra tankar om sydafrika en del, första känslan var "oj detta är en plats som har alldeles för många människor och som är bortglömd". Stora delar av Johannesburg var trasigt, husen hade krossade fönster, butiker var nerstängda, många sov på gatan och det var väldigt nedskräpat. Detta beror på att kriminalliteten ökade väldigt fort för några år sedan och därför flyttade nästan alla människor med mer pengar därifrån. 
 
Vi var rädda för att lämna hotellet i Johannesburg, första kvällen skulle vi till ett market för att köpa vatten. Påvägen kom det en kille som lossades jobba på vårt hotell och han visade oss vägen till ett Pick-and-pay. Vi köpte vatten och skulle sedan gå tillbaka till hotellet i vanligt ordning. Påvägen var det en annan kille som gick in i Jacob samtidigt som en annan kille gick extremt nära mig på andra sidan. Killen som gick in i Jacob sa "sorry man, give me a brofist", vilket Jacob gjorde, då gick killen som visade oss vägen till pick-and-pay emellan och drog bort Jacob och sa "piss off" tll den andra killen och till oss "dude, he was going to steal from you". Vi gick snabbt därifrån med alla värdesaker kvar på rätt plats. Sen lämnade vi aldrig hotellet förutom när vår skjuts till safarin kom.
 
Safarin vi var på var förmodligen inte en 10/10 men vi är mer än nöjda ändå. Jag kan tänka mig att åka på fler safariresor men känner mig klara med Sydafrika medan Jacob verkligen vill åka på mer safari.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress